Vinter = dålig hy

Nej, du behöver inte solskydd på vintern och nej det bästa för huden är inte att duscha varmt. Modette.se har listat 5 myter om torr vinterhy som alla borde vara medvetna om. Dessutom kan du hitta flera bra tips om bra hår och hud under vintertid.

Det har varit väldigt kallt den senaste tiden, kyligt – någonting som inte alltid är det bästa när det kommer till hy, hår och naglar. Men det finns saker du kan göra för att det inte ska bli allt för illa, exempelvis kan du försök välja olja snarare än tvål och smörja in dig ofta. Den kalla luften gör att hunden blir väldigt torr, vilket också kan göra att den spricker. Därför är det viktigt att återfukta ordentligt.

Duscha inte varmt när det är kallt

Att ta en varm dusch när det är kallt ute kan vara någonting av det skönaste, men dessvärre är det inte speciellt bra för huden. Det är nämligen så att vätska leder värme bättre än luft och därför är varma duschar hemska när det kommer till huden – även fast de är lockande. Bättre är det då att duscha snabbt och lagom varmt. Det är också viktigt att du väljer bra produkter, någonting som är lätt att få tag på i och med internet. Numera kan du välja att handla på nätet, oavsett om det är en matkasse eller om det är skönhetsprodukter. Vi rekommenderar att du väljer Jane Iredale online om du vill att din hud ska må bra. Även håret påverkas av det kalla klimatet här i norden och många är det som inte är medvetna om vilka konsekvenser kylan har på vädret.  På samma sätt som att huden påverkas av vintern, påverkas även håret. Det man bör göra är att ha olika hårprodukter beroende på årstid. När du tvättar håret på vintern rekommenderas ett schampo som tillför mer fukt än vad du behöver på sommaren.

Någonting som också påvekar är bristen på D-vitamin, den vitaminen som kommer från solen. Att vara medveten om det, och fylla på lite extra kan vara mycket bra för både kropp och själ.