Träning för bättre hy

Vet du vad som är det allra bästa för din hud förutom att undvika stark exponering från solen? Jo, att träna regelbundet och få upp flåset. Det är bättre än alla hudkrämer i världen.

Många bryr sig om sin hud och kropp, och det blir allt viktigare med åldern. Med fillers och andra skönhetsbehandlingar går det att bejaka sin skönhet som gör att den håller i sig ännu längre, mer om det kan du läsa om här http://www.lifetimeclinic.se/behandlingar/fillers/.

Ålder tar sig olika från person till person och du kan påverka din hälsa på många sätt, att lägga av med vissa vanor och lägga sig till med nya, till exempel. Att tänka på sin hälsa som helhet är viktigt, däri ingår då förutom hudvård även fysisk och psykisk hälsa. Genom att röra på dig, äta bra mat och fortsätta att umgås med vänner och nära så kan du göra mycket för din hälsa. Mer om det kan du läsa om här på Vårdguiden 1177.

Huden föryngras av träning

I en annan artikel i Svenska Dagbladet Perfect Guide, går det att läsa om hur fysisk aktivitet föryngrar huden. Du som tränar minst två gånger i veckan, till exempel med löpning, cykling eller ett träningspass och tränar i minst 30 minuter per gång, i en intensitet som gör dig andfådd och svettig – du påverkar din hud, hälsa och mycket annat positivt. Det är nämligen så att samtliga av kroppens vävnader påverkas positivt när du rör på dig och samtliga organ stärks, däribland din hjärna. Förutom att vävnader och organ samt huden (som faktiskt är kroppens största organ) får massor av positiva effekter av regelbunden träning, så finns det fler ”perks”. Fysisk träning hjälper även till med ditt generella åldrande, din kreativitet, koncentration och din stresstålighet. Effekterna är med andra ord enorma. Så börja träna redan idag, varför inte ta en snabb promenad och lyssna till en riktigt bra podd?