Ta hand om huden i sommar

Det gäller att både förbereda huden för sommaren och se till att huden mår bra under och efter semestern. Hur gör du då det på bästa sätt? Genom bland annat riktigt bra rengöring, återfuktning och skydd för huden såklart.

Huden mår ofta väldigt bra under sommaren, det vill säga om du sköter den på rätt sätt. Det handlar om att hitta en hudvårdsrutin som fungerar för dig, och kanske är produkter från Dermalogica något som din hud mår bra av. Det gäller att testa sig fram för att veta vad som är bra för din hud. Men bra att veta är att sommarrutinen för huden är enligt följande: rengöra, peela, skydda och återfukta.

Att förbereda huden för solen

Innan du ger dig ut i sommarens solstrålar så gäller det att förbereda din hud för sommaren. På så vis får du den finaste solkyssta färgen som håller, samtidigt som du faktiskt är rädd om din hud. Börja med att peela huden och skrubba bort tidiga säsongers torra och döda hud, rengör sedan ordentligt och återfukta. Tvätta inte med en produkt som torkar ut om du har torr hud och inte med en återfuktande produkt om du har fet hy. Byt ut din hudvård till krämer och liknande anpassade för sommaren – de får gärna innehålla solskyddsfaktor. Vistas du i solen under längre perioder är det viktigt att du brukar produkter med minst solskyddsfaktor 30 och fortsätt denna process under sommaren. Se även till att du har en reserv i väskan som du kan fylla på skyddet med, läs mer om tipsen här.

Så tar du hand om huden efter semestern

Även efter en sommar full med sol, bad och hudvårdsrutiner så behöver huden tas hand om extra. I en artikel från Expressen tipsas det om att du bör skrubba huden även efter sommaren, stilla eventuell solsveda med kylbalsam och mjuka upp huden med kokosolja. Se till att smörja in dig ofta för att undvika torr hud och bibehålla brännan längre.