Sommarkroppen

Nu är sommaren här och många känner sig osäkra inför att besöka stranden på grund av att de inte tycker om sin kropp. En anledning är celluliterna. Vi har tidigare skrivit om hur många lider av sina gropar – sina celluliter och vad man kan göra åt dessa. Bland annat skrev vi:

vuxenhetEn metod som man kan prova på är bland annat bra ipl-behandling, något som kanske känns lockande när man provat sig fram med en hel massa andra metoder som inte fungerat, till exempel krämer. Celluliter kan inte fångas på en röntgen så de är vetenskapligt svåra att mäta, men med tredimensionell kamera och avgjutningar går det att se dem.

Men det är självklart betungande att behöva göra ett sådant stort ingrepp när en istället kanske hellre bara skulle vilja vara nöjd med sin kropp. En av de som känner igen sig i kroppsångest är Rebecca Watts och hon uttrycker någonting som får en att tänka till ”Jag älskar inte min kropp men jag njuter ändå”. Vidare förklarar hon hur betungande det är att bära en kropp, eftersom en kropp alltid måste vara mer en bara skelett, fett och muskler och blod. Den ska vara: slimmad, sexig, proportionell, estetiskt tilltalande och allmänt snygg. Få känner att de kan leva upp till dessa ideal. Men vem klarar av att nå drömkroppen utan att tvingas till svält? Det är få människor.

Hälsosamt är viktigast

Försök att ignorera hur din kropp ser ut och fokusera på att den ska vara hälsosam. Även den mest vältränade kan ha celluliter och det är viktigt att ha i åtanke. Träna ordentligt, ät regelbundet och undvik socker. Försök att njuta av din träning och gör saker som du tycker är roligt. Att cykla till stranden, spela badminton med vännerna eller att till exempel ta en långpromenad i solen är bra träningsalternativ för dig som inte känner dig bekväm på gymmet.