Pigg och piffig i vintermörkret

Om man lider av komplex för sin kropp är det oftast ganska skönt när hösten och vintern kommer så att man får klä på sig mer kläder och slipper gå runt lättklädd mot sin vilja på grund av värmen. Självklart kvarstår problemet och även om man kan dölja sina komplex några månader så är det kanske bättre att faktiskt söka hjälp antingen för det man mår dåligt över, till exempel ta bort generande hårväxt, behandla de gropiga låren, träna bort dina extrakilon etcetera, eller söka hjälp hos en psykolog eller terapeut om din osäkerhet över din kropp kanske egentligen ligger på det mentala planet.

På vintern behöver man dock inte lida av komplex för sitt utseende för att känna sig grå och tråkig. Blek och torr hy, torra, röda händer, nariga läppar, trötthet på grund av D-vitamin-brist etcetera bidrar till att det är svårt att känna sig fin och piffig under dessa mörka och kalla månader.

Så oavsett om man har bra eller dåligt självförtroende i övrigt kan det vara kul att unna sig lite extra piff under denna tid på året. På Corecosmetic.com online shop hittar man bra smink och hudvård som både återfuktar vår hud och sätter vackra färger på våra kinder och läppar. Piffa upp dig själv med glada nagellack, en färgglad tröja och så vidare och unna dig ett besök hos frisören för lite uppfräschning av barret. Att ta hand om sin hälsa genom att träna och äta rätt är andra bra sätt att må bättre, känna sig piggare och dessutom mer nöjd med sig själv.

”De senaste veckorna har mörkret lagt sig över vårt land. Den här årstiden påverkar oss negativt på två sätt, berättar Torbjörn Åkerstedt, professor i stressforskning vid Stockholms universitet och Karolinska institutet.

– Det är vanligt att man får en säsongsbetingad depression, den beror på att det är så stora förändringar i klimat, kroppen hänger inte riktigt med. Sedan påverkas vi också av att dagarna blir kortare.”