Myter

Nu vet vi alltså varför vi har och får celluliter, men inte är väl vi kvinnor gladare för det? För även om vi vet bakgrunden till detta otrevliga problem, så hjälper ju inte det oss. Vi är fortfarande kvinnor och vill ha en lösning på problemet, och gärna snabbt. Helst så snabbt att man kan vara cellulitfri till nästa helgs bravader.

Tyvärr så vet ju ni lika bra som alla kvinnor, att detta är en omöjlighet. Skillnaden är dock att kvinnorna försöker leva i en vit lögn, där det fortfarande, någonstans där ute, måste finnas en lösning på cellulitdilemmat. Och detta är förklaringen till att nästan alla kvinnor någon gång har gått på den eviga myten om celluliter, det vill säga att det finns genvägar till att bli av med dem. Dessa genvägar kan innebära allt ifrån dyra krämer till konstiga behandlingar hos farbror doktor.

Allt detta görs för att i slutändan alltid bli tvungen att inse det faktum de egentligen redan var medvetna om. Att när det kommer till celluliter så finns det inga andra genvägar än motion, viktminskning och en betydande ökning av blodcirkulation i problemområdet.

Det kommer alltså aldrig att finnas en revolutionerande kräm som tar bort alla dina celluliter på  fem minuter. Däremot så vet man att det finns krämer och andra metoder som sägs förminska groparna och göra huden mindre. Men det finns inget recept på en cellulitfri rumpa på en natt. För handen på hjärtat, hade det funnits så hade alla världens kvinnor vallfärdat till det stället där receptet fanns. Något som vi ännu inte har sett något av. Det enda alla kvinnor kan göra är att hoppas på att det kommer ett botemedel i framtiden, men fram tills det är det gymmet och motion som gäller.