Komplex

Idag är det många som lider av olika typer av komplex. I ett allt mer utseendefixerat samhälle är det inte så konstigt. I tidningar, filmer, TV-serier och reklamer ser vi hela tiden dessa människor som är retuscherade till perfektion samt friserade och sminkade på ett sätt att de ser fullständigt felfria ut. Även då i princip alla vet att dessa personer är just retuscherade och stylade på ett sätt som ingen vanlig människa blir i vardagen så kan många ändå inte hjälpa att jämföra sig med dessa modeller och skådespelare.

Kroppsliga komplex

Många kvinnor har komplex för allt från tjocka lår och celluliter till för små bröst eller för slapp rumpa. Det mesta kan man självklart förebygga eller korrigera med hjälp av att träna och leva ett sundare liv. Celluliter är dock svårt att träna bort men det finns idag många bra behandlingar som faktiskt fungerar utan att man för den sakens skull behöver lägga sig under kniven. För den som är missnöjd med sin kropp på grund av övervikt eller annat kan gömma sig i en schysst t-shirt i väntan på att träningen ska ge resultat. Det viktigaste är att man lever sunt och tar hand om sig själv både fysiskt och psykiskt.

Osäkerhet och låg självkänsla sitter främst psykiskt och är man stark psykiskt så låter man inte ens fysiska skavanker ta över ens välmående eller självförtroende. Självklart ska man rätta till det man verkligen vill och kan om det är något i ens utseende som man verkligen mår dåligt av, men samtidigt är det otroligt viktigt att veta att man duger precis som man är.

Att leva på en sund nivå inom alla livets delar är det bästa man kan göra. Träna lagom, fokusera lagom mycket på vad du äter, grubbla lagom mycket över hur du ser ut etcetera. Att inte överdriva åt något håll är det som de flesta anser att de kommer längst med. Att varken strunta helt i att träna eller träna varje dag i veckan utan istället kanske träna ett par, tre dagar i veckan, äta bra mat men samtidigt tillåta sig själv att njuta av onyttigheter lite då och då.