Kom i form efter graviditet

Det går att komma i form efter en graviditet. När kroppen börjat läka sig är det bara att sätta igång med träningen, och man behöver inte vara en träningsexpert för att lyckas.

Efter en graviditet är det många mammor som får dåligt självförtroende på grund av en förändrad kroppsform, och många mammor vill plastikoperera sig. Men det går att komma i form efter graviditeten, det gäller bara att bestämma sig!

Camilla Läckberg fick superkropp efter graviditeten

Författaren Camilla Läckberg är en av dem som upplevt en gravidkropp som fört med sig ett dåligt självförtroende. I Expressen kan man läsa om hennes resa, där hon efter sin fjärde graviditet verkligen längtade efter att komma i form. Men, i och med ett stillasittande jobb och ingen större entusiasm för träning kändes det svårt. Däremot tog hon nytta av att hennes sambo är PT och MMA-fajter. Sambon Simon började på en bok som heter ”Träning för Latmaskar” där Camilla fick agera försökskanin, en bok som passar de som inte är träningsfrälsta. Något som ledde till en glädje för träning för henne och en kroppsform som hon idag är nöjd med. Men, man behöver såklart inte ha en PT till sambo för att komma i form efter graviditeten. Vill man så kan man kolla in Simons bok, eller så kan det räcka att träna medans man kollar på sitt favoritprogram på TV. Något som Camilla Läckberg ofta gör. Hon berättar för tidningen att hon under sommaren hann med 60 avsnitt av Masterchef Australia samtidigt som hon sprang på löpband.

Enkel träning räcker

För att komma i form efter en graviditet behöver man alltså inte gå på krångliga gympass och behärska enorm koll på olika träningsformer. Det räcker med att man gör något. Sedan om det är att promenera med barnvagn, springa på löpband eller göra magövningar på vardagsrumsgolvet så har man kommit långt – oavsett vad man gör.

Här följer tips på magövningar som du kan göra efter förlossningen: