Ignorera skavankerna

När tonåren är över och man kommit upp i vuxen ålder får majoriteten av alla kvinnor celluliter. För vissa kommer de redan i tjugoårsåldern medan det för andra inte dyker upp förrän de närmar sig fyrtio, eller till och med långt senare i livet. Oavsett om, eller när, celluliterna dyker upp så brukar det inte vara en speciellt uppskattad ”åkomma” hos tjejerna. Trots att det varken är farligt eller ett tecken på ohälsa, så ser många kvinnor celluliter som något ofräscht och fult. Självklart är det inte jättekul att se hur låren gropar sig, trots att man sköter både kost och träning, men faktum är att det faktiskt dels är en helt naturlig utveckling och åldring av kroppen och dels något som vi kvinnor fokuserar ofantligt mycket mer på än vad männen gör.

Oviktiga gropar

Frågar man en man vad de tycker om celluliter så får man oftast en axelryckning till svar. Alternativt att de tycker att det värsta med celluliter är kvinnans inställning till dem, inte själva celluliterna. Varför ska man bry sig om något som är helt naturligt, som de allra flesta får och som dessutom inte förändrar varken ditt välmående eller din personlighet? Nej, något så oviktigt gör man bäst i att bara ignorera.

Om man ändå vill ta uppmärksamheten från celluliterna när man umgås med mannen på kammaren så kan ett par färgglada, snygga trosor göra jobbet. Med riktigt snygga underkläder kommer knappast någon fokusera på några små gropar i dina lår. Och det skulle de antagligen inte göra ändå. Nej, släpp tanken på celluliter och andra skavanker och inse att du är vacker precis som du är.