Höstens hetaste trender

Hösten närmar sig med stormsteg och det är dags att spana in de hetaste hösttrenderna. På klädfronten är det bland annat häftiga kappor och gult som gäller, och på skönhetsfronten ser vi sidbenor och bubbliga eyeliners.

I Elle
kan man läsa om höstens alla modetrender och vi ser ut att gå mot en spännande skönhet-kvinna-sminkmodehöst. Några av de plagg som sticker ut på modehimlen är pennkjolen, den lilla svarta, statementkappan och byxan i modellen cropped kickflare. När det kommer till höstens material är det framförallt manchester och läder som är hett. Dessa material är tidlösa och blir sällan omoderna. En uppstickare bland materialen är däremot lack. Tittar vi sedan på färgerna är pumpagult, rostfärgat, oliv och armégrönt helt rätt. Och slutligen om vi tittar på detaljerna som funkar bäst i höst, ser vi trumpetärmar med volanger och en snygg markerad midja. Den som redan nu börjar fundera på julklappar och julklappstips kanske kan satsa på att ge bort något som är trendigt i höst och hitta det riktiga it-plagget, eller varför inte någon skönhetsprodukt som är inne i höst?

Bubblig eyeliner modernt

Som vanligt när det gäller höstmodet går vi mot lite mörkare och dovare färger. Vi svenskar gillar verkligen att ändra modet efter årstiden och när löven skiftar färg, gör även vi det. Och tittar vi istället på höstens mode när det kommer till skönhet, är det även dovare och mer murriga färger som gäller även där. Ska vi titta på en specifik trend är det enligt Nyheter24 supertrendigt just nu att måla en så kallade bubble eyeliner. Den här trenden går ut på att istället för att måla en rak linje med sin eyeliner, måla små bubblor i ögonkanten, så att det nästan ser ut som att man misslyckats med sin raka linje. Detta är en riktigt positiv trend för de som har svårt att klara av att rita en rak linje med sin eyeliner eftersom denna teknik ger en riktigt snygg linje som faktiskt inte är helt perfekt.

catwalk-modevisningBling och rosetter i håret 

Tittar vi istället på höstens hetaste trender när det kommer till hår, ser vi bland annat att väldigt utstickande och blingade accessoarer kommer fungera i höst. Här kan man läsa att vi kommer gå all in i de glittriga och lyxiga smyckena som vi sätter i våra hår. Vi snackar alltså diadem, hårband och spännen med strass och stenar. Ytterligare en trend när det kommer till hår är att sätta upp det i en hästsvans med hjälp av ett hårband. Det kan man antingen knyta i en lös rosett eller fläta in i håret. När det kommer till frisyrer, snarare än håraccessoarer, så är det detta som gäller:

  • Sidbena istället för mittbena.
  • 20-tal med vacker lugg.
  • Slarvig knut långt ner i nacken.
  • Hår med härlig textur som är levande och yvigt.
  • Ogenomtänkta vågor som ser lediga ut.