Hjälp mot celluliter

4492521-skin-staggered-a-celluliteDe är inget ovanligt. Praktiskt taget alla har dem, en del mer synliga än andra. Men de finns där, celluliterna, eller apelsinhuden som det ofta kallas i folkmun. Även om de är så pass vanliga som de ändå är så vill vi hemskt gärna bli av med dem då vi finner dem osmickrande, och kroppen är ändå någonting som många är väldigt självmedvetna kring.

Vad hjälper mot celluliter?

Celluliters främsta orsak är dålig blodcirkulation, när cirkulationen i vår vävnad försämras så leder det till att slaggprodukter samlas i vävnaden, och till slut kan det bilda celluliter. Men hur ska man då få bukt med dem? Det första man bör göra är att se över sina vanor. Dålig kost, bristande motion och ett allmänt hälsotillstånd som inte är det bästa är stora orsaker till att kroppen, och därmed huden, inte mår bra. Sluta röka, dra ner på alkoholen rejält och undvik sockrade drycker och liknande. Ät mycket grönt och protein i kosten, och försök undvika processade råvaror. En bra tumregel är, har det här levt/kommit ur något som levt, rakt till min tallrik? Då är det bra. Så fort mat börjar processas så försvinner näringsämnen, och tillsatser och liknande försämrar näringshalten och kvalitén på maten.

Sen är träning väldigt viktigt för att förebygga och bli av med celluliter. Känns det jobbigt att komma igång och motionera? Snygga träningskläder hjälper väldigt mycket när det kommer till motivationen, känner man sig snygg i sina träningskläder är det lättare att komma igång. På Stylepits REA hittar du massor av snygga träningskläder, sedan är det bara att ge dig själv en spark i baken och börja träna, så ska du se att celluliterna försvinner! Styrketräning, konditionsträning, smidighet, uthållighet… det finns massor av olika former av träning, så det finns garanterat nåt för alla.