Håravfall som celluliter

Håravfall lite som celluliter

Medan kvinnor bekämpar celluliter krigar män mot att tappa hår.

Celluliter är inte helt och hållet ett problem betingat av stigande ålder eller ohälsa. Vissa har dem sedan tonåren och andra har sina celluliter trots ett asketiskt och hälsosamt leverne. Samma sak gäller för håravfall. Både kvinnor och män har idag problem med håravfall. Det finns de som tappar hår redan när de kommer upp i tonåren. Och andra män får problem med håravfall över bara en natt. Vad som ligger bakom att så många män tappar hår finns det många förklaringar till. Håravfall kan komma till exempel av medicinska skäl. Om man äter för lite av vissa mineraler och spårämnen kan man börja tappa hår. En del mediciner kan orsaka håravfall. Den vanligaste orsaken för håravfall hos kvinnor är just dessa medicinska själen. Stress är också en vanlig orsak till att kvinnor tappar hår. Ibland är orsaken mer abstrakt till varför man tappar hår. Kanske rent allmän ohälsa eller att man kanske bär mössa för mycket! Men den allra vanligaste orsak till varför man tappar hår är ens gener. Man tappar inte håret så mycket som att det inte växer ut igen efter att hårstråna lossnar. En del kan tycka att det inte gör något att en man tappar hår. Den typen av håravfall är ärftligt betingar och rör gener och hormoner. Det kan till och med verka sexigt. I vissa fall kanske ett par snygga vikar ovanför tinnigarna kan locka fler kvinnor än en stor kalufs.

Men vad ska man göra om man nu inte är så förtjust i att tappa hår

Det finns allehanda knep och trick för att motverka manligt håravfall – och kvinnligt. Medan celluliter har sina olika metoder för slätare hud kring lår, höfter och skinkor, finns det många förslag till lösningar mot håravfall. Man kan välja klassiska eller alternativa mediciner och preparat, såsom kosttillskott, för att försöka stimulera sin hårväxt. En del kurer mot håravfall är rena huskurerna helt utan medicinsk uppbackning. Medan vissa moderna preparat har ”visad effekt” mot håravfall. Många män använder olika sorters stimuli för att trigga igång sin hårväxt. Dessa krämer, schampoon och liknande preparat är de mest populära mot att tappa hår. Eller för att odla hår. Några kanske använder peruk!

Vissa män är helt enkelt nöjda med sig själva och sitt hår. De ser sitt håravfall som naturligt och som en del av sig själva. De räknar inte hårstråna på kammen lika mycket som kvinnornas leenden.