Förberedelser inför bröllopet

När man ska gifta sig är det mycket som ska fixas och planeras. Allt från lokal, catering och pynt till brudklänning, ringar och inbjudningskort. Och det är bara ett fåtal av alla saker som ska ordnas innan bröllopet kan gå av stapeln.

To do-list inför den stora dagen

Att boka kyrka eller lokal för bröllop och fest är det första man borde göra. På så sätt vet man vilket datum och plats bröllopet kommer äga rum, vilket självklart är väsentligt när man ska skicka ut inbjudningskorten. Att skicka ut inbjudningskorten i god tid är också bra för att säkra att så många som möjligt faktiskt kan komma på ert bröllop.

När detta är klart är det dags att hitta bröllopsklänning och ringar. Man kan med fördel köpa sina förlovningsringar på nätet eftersom utbudet är ofantligt mycket större där än i de traditionella butikerna. Vill man hellre designa sina egna förlovnings- och vigselringar är det bra att göra detta i god tid så att guldsmeden hinner tillverka dem i tid till bröllopet.

När alla dessa väsentliga delar är på plats är det hög tid att bestämma mat, dekorationer och tårta för att sedan bestämma sig för leverantörer och boka leverans i bra tid till dagen då bröllopet går av stapeln.
För tjejen är dessutom hår och make up viktiga delar och att i förväg hitta en frisör och make up-artist som man litar på är för många väsentligt för att känna sig trygg inför dagen D. När lokal, datum, inbjudningar, klänning, ringar, blommor, tårta, mat, smink och hår är klart så är det bara att köra och börja på resten av era liv tillsammans och sedan leva lyckliga tills döden skiljer er åt.