Celluliter

Det finns nog ingen kvinna där ute som aldrig någonsin har kommit i kontakt med celluliter på något sätt. Och även om hon inte har det, så är risken väldigt stor att hon förr eller senare kommer att göra det. Detta är tyvärr den bistra sanningen för alla kvinnor och unga tjejer där ute, då sanningen faktiskt är som så att kvinnor drabbas oftare av celluliter. Detta på grund av att kvinnor har mer underhudsfett än vad männen har.

En bitter sanning kan tyckas, men vissa saker här i livet bör nog bara accepteras och celluliter kanske borde vara en av dem. Men som alla kvinnor säkert skulle hålla med om, så är just celluliter någonting man varken vill kännas vid eller acceptera. För celluliter har kommit att bli en av kvinnans största fiender här i livet, och det råder en städning kamp i hopp om att finna det ultimata botet på denna så kallade åkomma.

Men när det kommer till att bli av med sina celluliter, så vet alla drabbade kvinnor att det är långt ifrån en räkmacka. För faktum är att det är tusen gånger lättare att få celluliter än att bli av med dem, och därav det återkommande dilemmat.

Man skulle kunna jämföra det med att gå upp och ned i vikt. Att lägga på sig några kilo gör man lätt som en plätt, men kampen att bli av med dem är hälften så rolig. Och faktum är att man kan se tydliga kopplingar till viktuppgång och celluliter. För sanningen är den att celluliterna beror på en ojämn fördelning av fettet i underhuden, och det är också därför som det bildas små gropar i huden. Någonting som alltså kan dyka upp om man pendlar mycket upp och ner i vikt.

Men man ska inte misströsta. De flesta kvinnor har faktiskt celluliter i någon grad, och hos många så dyker de upp redan i puberteten. Och även om det kanske inte löser problemet, så känns det kanske lite bättre att veta att man inte är ensam om att ha apelsinhud på vissa ställen.