Botox lindrar migrän

Ont i huvudet? För människor som lider av svår migrän eller som ofta har huvudvärk kan man nu testa på botox för att försöka lindra smärtan – något som forskare i USA märkt fungerar.  

623033-large-man-snoringSka man vara fin så får man ofta lida pin. Ofta när man tänker på ordet fin och botox så försvinner tankarna snabbt till plastikoperationer såsom större bröst eller läppar. Det finns till och med en skönhetstävling för plastikopererade som vi skrivit mer om här. Men, nu blir det allt mer vanligt att människor som lider av migrän även kan utnyttja de egenskaper som kommer med botox: att de minskar våra ofrivilliga muskelsammandragningar mot rynkor i pannan som kommer vid spänningshuvudvärk.

Musklerna slappnar av

När det kommer till botox så kan man inte komma ifrån att det är ett gift, men ett mycket effektivt sådant om man gör det rätt. det är så kraftfullt att en halv tesked kan komma att ta död på hela Sveriges befolkning, därav är det viktigt att behandla preparatet med respekt. Enligt Aftonbladet kan detta medel vara lösningen för mer än 100 000 personer som lider av migrän.

Varför det fungerar är på grund av dess muskelavslappnande egenskaper. Vidare tror många forskare att det har med nålen att göra då akupunktur är en mycket beprövad effekt och som allt fler väljer att ta. Dock är det fortfarande några som är skeptiska då det finns biverkningar vilket gör att det hela kan gå galet fel. Men mycket handlar om att besöka en bra klinik för att få bästa behandling. Vad man ska tänka på är att botox inte är något som sitter i för evigt utan något man måste fylla på med jämna mellanrum. Och om man frågar patienter med migrän är de mycket villiga på att testa för att förhoppningsvis få ett lite lugnare liv.

Förutom huvudvärk har man även sett att just botox är mycket effektiv när det kommer till att lindra armsvett och självklart att få bukt med rynkorna som kommer då livet rullar på.