Barr 2016

I dag skriver vi om hår och hur trenderna ser ut för detta skönhetsområde under 2016. Vi skriver om hur det är populärt att förlänga håret och att detta inte minst syns på bland kändisarna.

Blont löshår flätaNågot som är väldigt populärt är att sätta in extensions och förlänga sitt hår, något som många världsstjärnor gör – till exempel Rihanna. Om du själv funderar på att göra detta är det smart att välja en ton som påminner om din egen hårfärg, och köp ditt löshår online så blir det både billigare och smidigare.

Apråpå Rihanna har hon nu släppt en ny video till sin låt ”Kiss it better”, som vi kan läsa om i Nyheter24. Det är uppföljaren till låten ”Work” som blev en riktig superhit och de båda finns på det senaste, kritikerrosade albumet ”Anti”. I videon till just Kiss it better sparar inte Rihanna alls på krutet, och det är vi ju vana vid att hon heller inte gör. Kanske är det därför hon alltid tycks stå i centrum som en av världens förmodligen mest inflytelserika kvinnor. Hennes hår är bara en del av det hela, och det ändras ofta och har haft de mest olika färger och former under årens lopp.

Men vad är egentligen trenderna i hår inför sommaren 2016? Enligt stjärnfrisörerna Guy Tang och Antonio Axu är det många långa hårsvall vi kommer att se under solens gassande strålar, i klassiska former. Men de tror vidare att det kommer gå mot kortare hår och geometriska klippningar, så som boben och pagen men också loben. Några som man kan ta inspiration från när det kommer till detta är bland andra prinsessan Sofia och Anine Bing som båda fungerar lite som modegurus. Mer om detta kan man bland annat läsa om i Expressen.

Något som är en riktig trendfrisyr just nu är bland annat ”Lob”, som är en lång bob-frisyr. Vad gäller hårfärger är det just nu ganska fritt och galet på den fronten, med grått, silver, lila, rosa, blått och även regnbågsfärgat. Sedan är alltid blont en stark kulör på hårsvall i Sverige, av naturliga orsaker men också på grund av mode – det är helt enkelt alltid snyggt och klassiskt. Fler trender gällande hår i år är bland andra:

  • Beach hair i smutsblont
  • Slarviga vågor
  • Innovativa färgkombos med inspiration från rymd och stjärnor
  • Långt 70-tals svall med mittbena

Flätor, lockar och korta bebisluggar på catwalken

En annan tidning som är snabba med att täcka allt vad gäller hårtrender är Elle, i en nyligen publicerad artikel kan vi läsa om nio stora hårtrender att hålla koll på under 2016. Plockat från modeveckorna i Paris, Milano, New York och London. Mycket flätor syntes tydligen på visningarna hos både Valentino och Louis Vuitton, hos Diane von Furstenberg var det snarare 70-talslockar som gällde. En del hade snaggat hår, som är lite för de modigare och andra hade gått med på att få sina luggar riktigt kortklippta. Vi får se om det mot hösten även hos modehusen blir kortare frisyrer, så som stjärnfrisörerna ser att trenderna går mot.